cayisteden cay kazanalım

02 Kasım 2010 Salı



Yeni kampanyamız başlıyor........



Çay kültürümüz
İlk çay biraz keyif, biraz da tıbbi nedenlerle içilmiş, çay içerek zihni uyanık tutmak, binbir derde deva özelliklerinden yararlanmak hep söz konusu  edile gelmiş. İşin güzel ve şaşırtıcı yanı ise, çayın sıcak bir içecek olmanın ötesine geçmesiyle başlıyor.
Önce Çinliler, daha sonra çayı onlardan altıncı yüzyılın sonuna doğru aldıkları söylenen Japonlar, kendi dini ritüellerine ve eskiden beri törensel olan yemek adabına uygun düşen bir çay içme töresini geliştirmişler. Dünya üzerinde milyonlarca kişi gün boyu çay içerken bunu sıradan bir iş gibi yaparken, Japonlar ve Çinliler, buna derin bir anlam yüklüyor.
Avrupa'da 17. yüzyıldan beri  bir keyif maddesi olarak bilinen çay, 19.yüzyılda tüm Kuzey Denizi civarında, bir halk içeceği haline gelmiştir.
Tüm dünyada, toplumsal yaşamda oldukça önemli  bir yer tutan çayı, hintliler süt ve şekerle, Kuzey Afrikalılar yeşil çayı taze nane ile lezzetlendirirler. Çay kültürü her ülkede farklı yorumlanmaktadır.
Yararları

  • Antioksidan özelliğinin keşfinin ardından, çayın şimdi de bunama ve Alzheimer gibi hastalıklara iyi geldiği belirtiliyor.

İngiltere'deki Newcastle Üniversitesi'nden uzmanların yaptığı araştırmaya göre yeşil ve siyah çay, bunama ve Alzheimer gibi hastalıklara yol açan enzimlerin beyindeki faaliyetini durduran özelliklere sahip.

Bulgulara göre çay, özellikle bunama ile mücadele için geliştirilen ilaçlarla benzer etkiyi yapıyor. Alzheimer hastalığı, beyinde 'asetilkolin' adlı kimyasalın azalması sonucu ortaya çıkıyor.

  • Hem yeşil hem de siyah çay

Newcastle ekibi, laboratuvar deneylerinde, hem yeşil hem de siyah çayın bu kimyasalı devredışı bırakan bir enzimin faaliyetlerini durdurmasına yardımcı olduğunu belirledi.

Ekip ayrıca, her iki çayın da Alzheimer hastalarının beyinlerindeki protein tortularında bulunan, başka bir enzimin faaliyetlerini de engellediğini söylüyor.

  • Yeşil çay daha uzun etkili

Bilim adamlarının bulgularına göre, yeşil çayın önleyici etkisinin bir hafta sürdüğünü, siyah çayın enzimleri önleme özelliğinini ise sadece bir gün dayandığını belirlemiş.

Newcastle Üniversitesi'ndeki araştırmacılar yeşil çay üzerinde daha fazla deney yapmak için mali destek arıyor. Amaçları, başta Alzheimer hastalarının ilaç niyetine içebilecekleri bir çay üretilmesi için çalışmak.

65 yaş üzerindekilerin yaklaşık yüzde iki ile beşi, 85 yaş üzerindekilerin ise yüzde 20'si bu tür hastalıklardan mustarip.
  • Çay, ağızdaki kötü kokuyu da yok edebiliyor
Ağızdaki anaerob bakterilerin hidrojen sülfit benzeri kokuya neden olduğuna değinen Dr. Christine Wu, bakterilerin oksijenin azaldığı dil arkasında ve diş etlerinin derinliklerinde çoğaldığını, düşük orandaki polifenolin bile bu bakterileri öldürebildiğini ifade etti. Laboratuvar ortamında yapılan araştırmada, polifenollerin, hidrojen sülfit oluşumuna neden olan enzimi önleyebildiği saptandı.
Önceki araştırmalarda siyah çayın dişte çürümelere yol açabilen bakterilerin üremesini engelleyebildiği ve diş yüzeyinde meydana gelen plakaları ve asit oluşumunu azalttığı belirlenmişti.


Ürünlerimiz 



  • beyaz çaylar                                                       
  • siyah çaylar
  • yeşil çaular
  • oolong çaylar 
  • meyve çayları
  • bitki çayları
  • anne cocuk çayları
  • çay çiçeklleri
  • kırmızı  reıshı mantarı




 Hediyemiz


Organik Bergamot Aromalı Siyah Çay Demlik Poşet 48 li


İçindekiler: Organik siyah çay, Bergamot aroması
 
 - Organik Türk çay yaprağının ve organik bergamotun benzersiz tadına sahip
 - Anlık Earl Grey çay keyfine hitap eden
 - AB, ABD ve Türkiye organik standartlarına ve gıda yönetmeliklerine uygun
 - 48x3 gr. çay poşeti

 
  Kullanım Şekli: Porselen demlik ve kireçsiz su kullanılmalıdır. Demliğe ortalama 3-4 bardak kaynamış su döküldükten sonra, 1 adet Orgalife Begamot Aromalı demlik çaydanlığın üzerine konur ve demlikteki suyun çaydanlıktaki buharın etkisiyle kaynamamasına dikkat edilmelidir. İyi bir dem elde etmek için, demlikteki çayın 10-15 dakika bekletilerek dibe çökmesi sağlanır.
 
  Saklama Koşulları: Serin ve kuru yerde saklanmalıdır.



 Şartlarımız


  1. sitemize üye olmak burdan tık tık
  2. facebook  grubumuza dahıl olmak burdan tık tık ve arkadaşlarınıza önermeniz
  3. sitemizde bulunan ürünlerden en az birine yorum yapmanız
  4. facebook da begendıgınız bır urunumuzu paylaşmanız
  5. facebook yada blogunuzda kampanyayı duyurmak
  6. halen benı ızlemıyorsanız ızlemenız

Hediyemiz her  10 kişide birine.Yani 20 kişi katılırsa  2 kişi,30 kişi katılırsa  3 kişi kazanıcaktır.
Son katılım  15  kasım  12.00:)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder